Kanapki z pastą jajeczną z curry

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 100 g serka twarogowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • Sól
  • Pieprz
  • Chleb razowy
  • Masło Łaciate
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Drobno posiekać i przełożyć do miski.



Krok 2

Do jajek dodać serek, jogurt i przyprawę curry.



Krok 3

Szczypiorek drobno posiekać i dodać do pasty, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

Chleb razowy posmarować masłem i pastą, udekorować natką pietruszki.



Wskazówki

Podawać ze świeżymi warzywami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.