CAPRESE Z PESTO Z RUKOLI

Autor:

PaulinaS1

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pomidor 130 g
  • ser mozzarella 60 g
  • oliwa z oliwek 10 g
  • rukola 30 g
  • len nasiona 5 g
  • pestki dyni 10 g

Przygotowanie

Wykonanie

Pomidora kroimy w plastry na nim układamy mozzarellę również pokrojoną w plastry (ja akurat miałam mini ale duża kulka też może być). Pesto robimy w blenderze. Wrzucamy rukolę, oliwę, pestki dyni i nasiona lny, doprawiamy lekko pieprzem i miksujemy. Ozdobienie pesto z rukoli pomidorów jest jak najbardziej własną inwencją twórczą. Możemy również ozdobić świeżą bazylią.



Wskazówki

To jest fajna, lekka i ciekawa potrawa :) A tak wygląda moja wariacja na jego temat :)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.