Kapuśniak Alfreda

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsny 1,5 Litra ,
  • · kapusta biała 50 dag ,
  • · cebulki szalotki 10 szt ,
  • · pieczarki 10 dag ,
  • · tłuszcz ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · curry ,
  • · płatki migdałowe

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, usmażyć. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cebula i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Posypać migdałami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.