Zupa śmietankowo-cytrynowa z ryżem to zupa niewymagająca wielu składników. Typowo letnia zupa w sam raz na upały. Warto wypróbować ten niezwykle prosty przepis.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
W garnku gotujemy bulion drobiowy, przygotowany dzień wcześniej z ugotowanych skrzydełek w 2 l lekko osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do garnka z bulionem dodajemy śmietankę Łaciatą zmieszaną dokładnie z sokiem z cytryny. Dodajemy torebkę ryżu. Doprawiamy do smaku solą. Mieszamy. Gotujemy przez 15 minut.
Zupę dekorujemy posiekaną natką pietruszki i pokrojoną w plasterki cytryną.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-20 06:31:00
Bardzo smaczna zupa