Kapuśniak Carlo

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l wywaru warzywnego
  • 500 g kapusty włoskiej
  • 200 g mięsa z kury bez kości
  • tłuszcz
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany Łaciata 18%
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Usunąć głąb i grube nerwy, a potem zalać częścią wywaru i zagotować.



Krok 2

Mięso umyć, pokroić w paseczki i podsmażyć. Zalać je pozostałym wywarem i zagotować.



Krok 3

Mąkę przesiać, wsypać do miski, a potem dobrze roztrzepać trzepaczką wraz z jajkami i koncentratem pomidorowym. Powstałe ciasto wlewać cienkim strumieniem do mięsa pod koniec gotowania. Połączyć z kapustą i śmietaną. Chwilę pogotować, a na koniec doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.