Proste ciasto, którego głównymi składnikami są warzywa. Gotowy wypiek możesz przyozdobić szczypiorkiem.
Danie: Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Wegetariańskie
Cukinie i marchew ucieramy na tarce. Dodajemy wszystkie trzy rodzaje sera, doprawiamy składniki solą i pieprzem. Mieszamy.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek. W trakcie dodajemy czosnek. Dodajemy do masy z cukinii.
Jajka rozbijamy i łączymy z przesianą przez sitko mąką. Następnie dodajemy je do masy z cukinii. Ponownie mieszamy.
Masę przekładamy do np. keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzamy wierzch ciasta i pieczemy przez 30 min, aż do zarumienienia.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-17 16:24:00
Najlepszy <3