Kapuśniak Eldorado

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsnego
  • 50 dag kapusty białej
  • 3-4 ziemniaki
  • 10 dag boczku wędzonego
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Seler korzeniowy
  • 4-5
  • · śmietana łaciata 18 proc 1/2 szkl ,
  • · żółtka 1-2 szt ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę nalezy oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować.



Krok 2

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości.



Krok 3

Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić.



Krok 4

Pozostałe warzywa, ziemniaki i pieczarki oczyścić, opłukać pokroić w paseczki, dodać do boczku, podsmażyć, skropić wodą, udusić do miękkości.



Krok 5

Następnie połączyć z kapustą, chwilę pogotować ze śmietaną, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.