Niemiecka sałatka ziemniaczana

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag ziemniaków
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.



Krok 2

Ogórki kiszone pokroić w półplasterki i wrzucić do dużej miski.



Krok 3

Dodać pokrojoną w średniej wielkości kostkę cebulę.



Krok 4

Przygotować sos: połączyć śmietanę z majonezem, octem winnym i jogurtem naturalnym. Dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę.



Krok 5

Ziemniaki pokroić w półplasterki i dodać do reszty składników.



Krok 6

Dodać sos oraz posiekany szczypiorek. Wymieszać delikatnie całość. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.