Naleśniki z serkiem i szpinakiem

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Na naleśniki:
  • 1 szklanka mleka Łaciate,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • odrobina proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki oleju,
  • olej do smażenia,
  • Na farsz:
  • 30 dag szpinaku,
  • 1 duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • 1 łyżka z dużym czubkiem masła Łaciate,
  • 2 opakowania serka śmietankowego Łaciaty

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia wkładamy składniki na ciasto naleśnikowe i miksujemy, odstawiamy. Szpinak myjemy i kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone składniki, dodajemy sól i pieprz, smażymy tak długo aż płyn odparuje. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy porcje szpinaku, formujemy wałeczek i zwijamy naleśniki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.