Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag ogórków meksykańskich
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • Sok z cytryny
  • Przyprawa curry
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, wymieszać z przyprawą curry.



Krok 2

Kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 3

Ogórki meksykańskie umyć i pokroić wzdłuż na połówki.



Krok 4

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w zapałkę.



Krok 5

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 6

Umyty szczypiorek drobno posiekać.



Krok 7

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć odrobiną soli i pieprzu, skropić oliwą i wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.