Kapusta pekińska z selerem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 5 dag żółtego sera
  • 0,5 szkl. selera konserwowego
  • 0,5 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 pomidor
  • 0,5 łyżeczki przyprawy curry
  • 2-3 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka usiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę posiekać, pomidora pokroić w kosteczkę. seler i kukurydzę osączyć z zalewy.





Krok 2

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, sok z pomarańczy i oliwę. Przyprawić do smaku, wymieszać.



Krok 4

Podawać jako dodatek do mięsa.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.