Ciekawe połączenie fasoli z rodzynkami. Przepyszna zupa i do tego łatwa w przygotowaniu. Polecana dla każdego jako danie obiadowe lub zupa na przyjęcia oraz imprezy.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Wegetariańskie
Fasolę dodajemy do wody i pozostawiamy ją na noc. Następnie wylewamy wodę i dodajemy świeżą. Gotujemy do momentu, kiedy fasola będzie miękka.
Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną drobno cebulę i okrojoną w kostkę paprykę. Składniki z patelni łączymy z fasolą, dodajemy koncentrat pomidorowy.
Składniki z patelni mieszamy z mąką i niewielką ilością wody. Gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Dodajemy rodzynki. Gotujemy przez chwilę.
Dodaj komentarz