Zupa fasolowa z rodzynkami

Ciekawe połączenie fasoli z rodzynkami. Przepyszna zupa i do tego łatwa w przygotowaniu. Polecana dla każdego jako danie obiadowe lub zupa na przyjęcia oraz imprezy.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1, 5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 200 g fasoli białej
  • 1 cebula
  • 3 papryki czerwone
  • 3 łyżki jasnych rodzynek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę dodajemy do wody i pozostawiamy ją na noc. Następnie wylewamy wodę i dodajemy świeżą. Gotujemy do momentu, kiedy fasola będzie miękka.



Krok 2

Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną drobno cebulę i okrojoną w kostkę paprykę. Składniki z patelni łączymy z fasolą, dodajemy koncentrat pomidorowy.



Krok 3

Składniki z patelni mieszamy z mąką i niewielką ilością wody. Gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.



Krok 4

Dodajemy rodzynki. Gotujemy przez chwilę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.