Zupa pomidorowa na wędzonce

Zupa pomidorowa na wędzonce – smaczna, prosta w przygotowaniu, tania. Polecana na obiad. Polubi ją z pewnością każdy. Warto spróbować wersję na wędzonce.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g wędzonego boczku
  • - 2 marchewki
  • - 1 cebula
  • - 1 por
  • - 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • - 3 liście laurowe
  • - 3 kulki ziela angielskiego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Z wędzonego boczku, marchewki, cebuli i pora przygotowujemy wywar. Gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu. W trakcie gotowania dorzucamy do zupy ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec przecedzamy wywar.



Krok 2

Do czystego bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy.



Krok 3

Zupę gotujemy na małym ogniu przez 35 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 4

Dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę możemy podać z ryżem lub makaronem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.