Kapusta z groszkiem i marchewką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag kapusty młodej
  • 1 szkl. marchewki z groszkiem
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umytą kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać 200 ml wody i ugotować na półmiękko.



Krok 2

Następnie dodać zielony groszek z marchewką, gotować do miękkości.



Krok 3

Z mąki oliwy i masła zrobić zasmażkę, ostudzić. Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.