Karkówka z sosem sojowym i miodem jest daniem bardzo smacznym. Sos sojowy podany z miodem nadaje karkówce wyjątkowy smak. Niewiele składników, a efekt - niesamowity.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Sos sojowy mieszamy z miodem. Karkówkę kroimy na 4 dość grube plastry. Każdy z nich rozbijamy lekko tłuczkiem.
Mięso umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy, a następnie wlewamy sos sojowy zmieszany z miodem. Mięso dokładnie mieszamy z sosem sojowym i miodem, po czym odstawiamy do lodówki na 2,5 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
Na żeliwnej patelni rozgrzewamy olej, a następnie układamy plastry mięsa i dodajemy drobno posiekany czosnek. Mięso smażymy z każdej strony po 3 minuty.
Patelnię wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Podajemy np. z pomidorami, ozdabiamy rozmarynem.
Dodaj komentarz