Karmelizowane jabłka

Karmelizowane jabłka to pomysł na słodkie lekkie śniadanie, które zasmakuje dzieciom. Przygotujesz je w kilka minut. Przepis ten możesz wykorzystać także jako pomysł na podwieczorek.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 jabłka
  • - 3 łyżki cukru brązowego
  • - 1,5 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka myjemy i suszymy. Kroimy je w poprzek w plastry. Usuwamy gniazda nasienne.



Krok 2

Patelnię rozgrzewamy z masłem, dodajemy cukier. Podgrzewamy co jakiś czas mieszając. Cukier powinien się rozpuścić.



Krok 3

Wrzucamy plastry jabłek na patelnię. Karmelizujemy z obu stron. Posypujemy cynamonem. Karmelizujemy przez około 3 minuty. Podajemy posypane cukrem pudrem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-22 09:53:00

Są pyszne:)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.