Karp smażony z czosnkiem

Smażony karp to tradycyjne danie wigilijne – ale i nie tylko. Jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g karpia
  • 50 g przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 150 g masła Łaciate
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ryby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Każdy kawałek posypać puree z czosnku, doprawić solą i pieprzem.



Krok 2

Przygotowane kawałki i smażyć na maśle, aż się zrumienią.



Wskazówki

Rybę można podawać z gotowanymi ziemniakami i posypać posiekaną pietruszką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.