Kąski z indyka z sosem tzatziki

Idealna przekąska do filmu. Smaczne kąski z indyka podane z klasycznym sosem tzatziki to potrawa, której wręcz nie można się oprzeć!

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy
  • Listki bazylii do dekoracji

Sos tzatziki:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 ogórki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy paprykami i solą, a następnie smażymy na rozgrzanej oliwie.



Krok 2

Czosnek przeciskamy przez praskę. Ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do jogurtu dodajemy czosnek, ogórki,sól, oliwę oraz ocet winny . Mieszamy i odstawiamy do lodówki.



Krok 3

Kąski z indyka podajemy z sosem tzatziki. Dekorujemy listkami bazylii.



Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.