Wykwintne, a jednocześnie łatwe do przygotowania, doskonale nadają się na uroczysty obiad. Devolay’e standardowe - w znanej postaci, którą wszyscy uwielbiają.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy na pół i delikatnie rozbijamy na cienkie kotlety. Posypujemy z obu stron pieprzem i solą. Ser ścieramy na tarce.
Po dwa plastry szynki rozkładamy tak, aby lekko zachodziły na siebie. Na szynkę kładziemy plastry mięsa, a na środek każdego kotleta dajemy po porcji żółtego sera.
Zwijamy w roladki i owijamy bawełnianą nicią kuchenną. Rozbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane roladki oprószamy mąką, zanurzamy w jajkach i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj komentarz