Kasza manna z chia i gruszką

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 2 łyżki kaszy manny
  • ½ gruszki
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Mleko wlać rondelka, zagotować. Wsypać kaszę mannę, gotować 4 minuty.



Krok 2

Dodać nasiona chia i gotować jeszcze przez minutę.



Krok 3

Zdjąć z palnika, dodać pokrojoną w kostkę gruszkę oraz miód. Wymieszać.



Wskazówki

Podawać na ciepło lub na zimno.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.