Kasza z marchewką i szpinakiem

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża marchew
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 100 g szpinaku świeżego
  • Parmezan do posypania
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Czerwoną cebulę pokroić w dość drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć do momentu, aż stanie się szklista. Zdjąć z patelni.



Krok 2

Kaszę wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować ją al dente, odcedzić.



Krok 3

Na patelnię wrzucić marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki. Smażyć przez około 15-20 minut do momentu, aż zmięknie.



Krok 4

Następnie dodać seler naciowy pokrojony w plasterki i dusić jeszcze 5 minut.



Krok 5

Szpinak wypłukać, osuszyć i pokroić. Wrzucić szpinak na patelnię. Dusić około 2 minuty.



Krok 6

Wrzucić ugotowaną kaszę, wymieszać. Przyprawić danie do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 7

Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.