Kaszak na zimno

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

masa i polewa

  • - 1 litr mleka Łaciate 2%,
  • - 1 kostkę margaryny ,
  • - ¾ szklanki cukru,
  • - 3/4 szklanki kaszy manny błyskawicznej,
  • - 6 paczek dużych herbatników,
  • - - 125 g masła Łaciate extra,
  • - 4 łyżki cukru,
  • - 2 łyżki mleka,
  • - 5 łyżek kakao

Przygotowanie

Krok 1

Na blaszce wyłożonej folią wyłożyć herbatniki Następnie: - 1 litr mleka Łaciate 2% - 1 kostkę margaryny - ¾ szklanki cukru To wszystko zagotować. Jak się zagotuje, to zmniejszyć gaz i powoli wsypywać kaszę mannę (3/4 szklanki) i cały czas mieszać. Gotować aż będzie gęste. Zdjąć z gazu i dodać 2-3 łyżki kakao, żeby masa była ciemna. Wsypać paczkę rodzynek. Wylać na blachę z herbatnikami i szybko zakryć warstwą herbatników (lekko docisnąć je do masy). Polewa: - 125 g masła Łaciate extra - 4 łyżki cukru - 2 łyżki mleka - 2 łyżki kakao Gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę wylać na herbatniki i całość posypać wiórkami kokosowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.