Naleśniki chmurkowo-biszkoptowe

Autor:

Kasia Fifi

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 370 g mąki tortowej,
  • 5 jaj, rozmiar L,
  • 5 łyżek cukru,
  • 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego,
  • 1,5 szklanki mleka Łaciate,
  • 1,5 szklanki wody mineralnej - gazowanej,
  • szczypta soli,
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Miksujemy przesianą mąkę z wodą i mlekiem.



Krok 2

W drugim pojemniczku żółtka jajek ucieramy z cukrem na kogel-mogel. Łączymy razem.



Krok 3

Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie mieszamy z wcześniej powstałą masą.



Krok 4

Smażymy z obu stron na złoty kolor.



Wskazówki

Pyszne z dżemem, masą jabłkową, syropem klonowym, miodem, Nutellą... Ograniczeniem jest tylko Wasza wyobraźnia :)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.