Muffiny z cynamonem i orzechami włoskimi

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

12

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze Orzechy

Składniki

Składniki:

250 g mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki cynamonu

szczypta soli

80 g jasnego brązowego cukru

100 g orzechów włoskich

3 jajka

250 ml mleka

6 łyżek oleju rzepakowego

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przygotowanie

Krok 1
  • Nastaw piekarnik na 180 stopni C.
Krok 2
  • Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, w drugiej umieszczamy mokre. Zawartości obu misek łączymy. Nie mieszamy dokładnie. Dodajemy posiekane orzechy.
Krok 3
  • Ciasto umieszczamy w kolorowych papilotkach. Na wierzchu układamy po sporym kawałku orzecha.
Krok 4
  • Pieczemy 20 minut.
Przepis w waszym wykonaniu

Komentarze

Opublikowane komentarze: 1
Avatar

Są bardzo smaczne.

Czas wykonania tego przepisu: 00:00

Załącznik 0