Pyszne i aromatyczne muffinki z cynamonem to pomysł na jesienno-zimowy deser. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastaw piekarnik na 180 stopni C.
Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, w drugiej umieszczamy mokre. Zawartości obu misek łączymy. Nie mieszamy dokładnie. Dodajemy posiekane orzechy.
Ciasto umieszczamy w kolorowych papilotkach. Na wierzchu układamy po sporym kawałku orzecha.
Pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 09:58:00
Są bardzo smaczne.
Magdalena Kaczmarek
Opublikowany: 2018-05-31 17:31:00
jakie dobre babeczki :-)
Odpowiedz