Ryż na bogato z Afryki

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 2 udka z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki wody
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrać sparzone pomidory, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera, dodać pokrojoną cebulę wraz z chilli i ząbkami czosnku. Całość miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlać zblendowane warzywa na patelnię i chwilę podgrzewać, a następnie dodać koncentrat pomidorowy, wodę i ryż i gotować na średnim ogniu przez około 20 minut co jakiś czas całość mieszając (aż do zmięknięcia ryżu). Podawać z ugotowanym udkiem kurczaka na wierzchu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.