Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski wsypać mąkę, dodać ugotowane ziemniaki przeciśnięte przez praskę, purée z dyni, jajko i budyń.
Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 5-6 mm i foremką w kształcie koła wyciąć krążki.
Banany obrać, pokroić w 1,5 cm plasterki. Na każdy krążek ciasta ułożyć kawałek banana i kilka sztuk suszonej żurawiny.
Zawinąć wszystkie brzegi do środka i dokładnie zlepić formując kulkę. Wrzucać do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Banana obrać, pokroić na kawałki, włożyć do głębokiego naczynia. Dodać cukier z wanilią, cukier puder i jogurt, zmiksować. Ugotowane knedle podawać oprószone cukrem i posypane żurawiną z dodatkiem jogurtu bananowego.
Dodaj komentarz