knedle z pasztetową

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1,5 kg ziemniaki
  • 1/3 szklanki mąka pszenna
  • 1/4 szklanki mąka ziemniaczana
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 40 dag pasztetowej
  • OMASTA ZE STOPIONEJ SŁONINY

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obierz ze skórki i ugotuj, a następnie przeciśnij przez praskę. Ostudź. Po ostudzeniu dodaj mąkę, sól, jajko, i wyrób wszystkie składniki rękoma.



Krok 2

Uformuj z masy nieduże placki. Na każdym ułóż niewielką ilość pasztetowej, dokładnie zalep, formując kółka tzw. knedle. Włóż do wrzątku, gdy wypłyną, gotuj ok. 5-6 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.