Do miski wsypać obie mąki, cukier puder, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, wymieszać. Dodać masło starte na tarce o dużych oczkach, żółtko i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 5-7 mm. i foremką stempelkiem wykrawać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut. Upieczone ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Do miski wsypać obie mąki, cukier puder, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, wymieszać.
Dodać masło starte na tarce o dużych oczkach, żółtko i zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 5-7 mm i foremką stempelkiem wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut.
Upieczone ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Ciasteczka można ozdobić według własnego uznania.
Dodaj komentarz