Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki tortowej
  • 0,5 szkl. mąki kokosowej
  • 0,5 szkl. płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. cukru
  • 0,3 łyżeczki ziarenek z laski wanilii
  • ⅔ szkl. oleju z rzepaku i lnu z aromatem masła
  • 15 dag startej marchewki
  • 2-3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • ⅔ szkl. bakalii ( daktyle, rodzynki, orzechy i suszona żurawina)
  • 3 łyżki wiórek kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.





Krok 2

Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii, zmiksować jak na biszkopt.





Krok 3

Do masy jajecznej wsypać mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.





Krok 4

Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczowa kandyzowaną i posiekane bakalie, wymieszać.





Krok 5

Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.





Krok 6

Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.