Złociste racuchy z brzoskwiniami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 szkl. mąki tortowej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 4 brzoskwinie
  • Oliwa
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki.



Krok 2

Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, jogurtem, odrobiną soli i cukrem z wanilią zmiksować, dodać sodę, zamieszać.



Krok 3

Następnie połączyć z przesianą mąką. Dodać pianę z białek i brzoskwinie, delikatnie wymieszać.



Krok 4

Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać oprószone cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.