Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 500 ml kefiru
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • ⅔ szkl. mąki kokosowej
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2-3 połówki brzoskwiń z puszki
  • 1 garść poziomek
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Dodatkowo:

  • Cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Całe jajka wbić do miski, dodać cukier, szczyptę soli i cukier z wanilią, zmiksować.





Krok 2

Do masy jajecznej wlać olej kokosowy i kefir.





Krok 3

Następnie dodać obie mąki i sodę oczyszczoną, niedokładnie zamieszać.





Krok 4

Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Połączyć z ciastem, dodać poziomki, delikatnie wymieszać.





Krok 5

Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano.





Krok 6

Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.