Kokosowy pudding z mango

Dietetyczny deser na bazie mleka kokosowego i mango. Pudding możesz podawać od razu, albo po schodzeniu go w lodówce.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 duże mango
  • - 500 ml mleka kokosowego
  • - 1/2 łyżeczki świeżego imbiru
  • - 3 łyżki cukru
  • - 2 łyżki syropu klonowego
  • - 2 łyżki nasion chia

Przygotowanie

Krok 1

W garnku, na małym ogniu ugotuj mleko, dodaj cukier. Mieszaj.



Krok 2

Mango obierz i pokrój w kostkę. Jedną połowę mango włożyć do garnka z mlekiem i dodać syrop klonowy oraz imbir. Gotuj przez ok. 10 min, aż do uzyskania jednolitej masy. Zblenduj.



Krok 3

Połącz obie masy, dodaj nasiona chia i przelej do szklanek. Wierzch deserów przyozdób pokrojonym w kostkę mango. Podawaj po wystudzeniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.