Koktajl z buraka i jogurtu

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Śniadanie, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 burak ugotowany
  • 1 jabłko
  • 450 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka siemienia lnianego złotego ,
  • 1 cytryna
  • Natka pietruszki

Przygotowanie


Ugotowanego buraka obrać, pokroić na ćwiartki, przełożyć do wysokiego pojemnika, jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zmiksować. Następnie dodać jogurt naturalny, sok wyciśnięty z całej cytryny i pozostałe składniki, zblendować. Przelać do szklanek, schłodzić w lodówce, udekorować natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.