Koktajl z krewetek z dodatkiem przypraw

Koktajl z krewetek z przyprawami stanowi wspaniałą przystawkę do wielu dań. Przyprawy nadają mu charakterystyczny, niepowtarzalny smak i aromat.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g mrożonych krewetek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • garść czarnych oliwek
  • 1 żółta papryka
  • 2 żółte pomidory
  • 4 łyżki śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 1/2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 3 łyżki sosu tabasco
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażamy w temperaturze pokojowej. Rozmrożone krewetki dokładnie myjemy i lekko kropimy oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na 30 minut. Następnie krewetki lekko podsmażamy na patelni.



Krok 2

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Układamy ją w miseczkach. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Również dodajemy do miseczek.



Krok 3

Polewamy warzywa tabasco i śmietanką.



Krok 4

Na paprykę układamy krewetki oraz oliwki. Całość dekorujemy np. kiełkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.