Koktajl z krewetek z przyprawami stanowi wspaniałą przystawkę do wielu dań. Przyprawy nadają mu charakterystyczny, niepowtarzalny smak i aromat.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Krewetki rozmrażamy w temperaturze pokojowej. Rozmrożone krewetki dokładnie myjemy i lekko kropimy oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na 30 minut. Następnie krewetki lekko podsmażamy na patelni.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Układamy ją w miseczkach. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Również dodajemy do miseczek.
Polewamy warzywa tabasco i śmietanką.
Na paprykę układamy krewetki oraz oliwki. Całość dekorujemy np. kiełkami. Smacznego!
Dodaj komentarz