Koktajl z mango, marchewką i kurkumą

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe mango (waga ok. 400 g)
  • 0,5 szklanki soku z pomarańczy
  • 0,5 szklanki soku marchewki
  • 0,5 szklanki mleka Mazurski Smak 2%
  • 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mango obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój owoc na mniejsze kawałki. Przełóż go do wąskiego i wysokiego naczynia.
Dodaj sok z pomarańczy, sok z marchwi, mleko oraz kurkumę. Zblenduj wszystkie składniki na gładko. Przelej do szklanek i podawaj od razu. Możesz udekorować koktajl świeżymi listkami mięty oraz łyżeczką pyłku pszczelego lub drobno pokruszonymi migdałami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.