Mięso z jagnięciny z orzechami pini

Mięso jagnięce podane z orzechami pini jest bardzo ciekawym daniem. Z jednej strony bogate źródło witamin i niezbędnych minerałów, a z drugiej - wspaniały smak i zapach sprawiają, że danie jest unikalne i tym samym warte uwagi

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Orzechy, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Orzechy, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mięsa z jagnięciny
  • - 2 i 1/2 łyżki sosu sojowego
  • - 1 łyżeczka majeranku do smaku
  • - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • - 1 marchew
  • - 3 małe cebule
  • - 100 g orzechów pini
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka sosu czosnkowego
  • - 2 gałązki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Łączymy razem sos sojowy z 1 łyżką oleju i ziołami prowansalskimi. Jagnięcinę kroimy w średniej grubości paski, które zanurzamy w przygotowanej wcześniej marynacie. Mięso odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 2

Na pozostałym oleju smażymy mięso. Po 10 minutach dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pokrojone kostki marchewki i sos czosnkowy. Poszczególne składniki dokładnie mieszamy.



Krok 3

Przed końcem smażenia do potrawy dodajemy orzechy pini. Całość smażymy na średnim ogniu przez 10 minut.



Krok 4

Gotowe danie rozkładamy na talerzach i przyozdabiamy listkami mięty.



Wskazówki

Do dania możemy dodac chlebek pita.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.