Mięso jagnięce podane z orzechami pini jest bardzo ciekawym daniem. Z jednej strony bogate źródło witamin i niezbędnych minerałów, a z drugiej - wspaniały smak i zapach sprawiają, że danie jest unikalne i tym samym warte uwagi
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Orzechy, Soja
Łączymy razem sos sojowy z 1 łyżką oleju i ziołami prowansalskimi. Jagnięcinę kroimy w średniej grubości paski, które zanurzamy w przygotowanej wcześniej marynacie. Mięso odstawiamy na 1 godzinę.
Na pozostałym oleju smażymy mięso. Po 10 minutach dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pokrojone kostki marchewki i sos czosnkowy. Poszczególne składniki dokładnie mieszamy.
Przed końcem smażenia do potrawy dodajemy orzechy pini. Całość smażymy na średnim ogniu przez 10 minut.
Gotowe danie rozkładamy na talerzach i przyozdabiamy listkami mięty.
Do dania możemy dodac chlebek pita.
Dodaj komentarz