Ekspresowa zupa warzywna

Idealnie rozgrzewa, jest dietetyczna, tania i zdrowa. Co więcej – robi się ją ekspresowo. Już lepiej być nie może! Pyszna zupa, pełna warzyw i witamin!

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 3 ziemniaki
  • - 1 papryka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 por
  • - garść świeżego lubczyku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w małą kostkę. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami zimnej wody.



Krok 2

Dodajemy pokrojony na plasterki por i posiekany lubczyk z natką pietruszki. Gotujemy ok. 10 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy kolejne 5 minut.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:57:00

Prosta, a zarazem pyszna.

Załącznik 0

Odpowiedz

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-05-07 16:10:00

Prosta i zdrowa zupa :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.