Pierś z indyka z grilla z sosem śmietankowym i limonką jest smacznym daniem, polecanym zwłaszcza na grilla. Sos śmietankowy stanowi wspaniały dodatek do piersi z indyka i nadaje jej niepowtarzalny smak.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Mięso dzielimy na porcje, które ułożymy na grillu. Przyprawiamy indyka solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i obtaczamy w przeciśniętym przez praskę czosnku.
Ruszt smarujemy olejem. Mięso grillujemy, aż zmięknie i uzyska złocisty kolor.
Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką i szklanką zimnej wody. Mieszamy, aż do uzyskania gęstego sosu. W razie potrzeby można doprawić go odrobiną soli.
Piersi z grilla przekładamy na talerze, polewamy sosem śmietankowym i przyozdabiamy limonką.
Dodaj komentarz