Kolorowa surówka do obiadu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-30 dag kapusty białej
  • 1 mały por
  • 1 jabłko
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 7-8 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę bardzo drobno posiekać ( można wykorzystać obieraczkę do warzyw), posolić, pozostawić na kilka minut. Gdy zmięknie odcisnąć.





Krok 2

Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzątkiem, osączyć.





Krok 3

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z sokiem z cytryny. Kapustę i por włożyć do miseczki, dodać jabłko, posiekaną w piórka cebulę i pokrojone pomidorki.





Krok 4

Połączyć z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.