Zupa chrzanowa smakuje najlepiej z pokrojonymi ziemniakami i kiełbasą. Zupa z tego przepisu jest bardzo smaczna i sycąca. Jest również łatwa w przygotowaniu, z pewnością zachwyci każdego. Warto wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Składniki z patelni umieszczamy w garnku, do którego wlewamy bulion oraz dodajemy żeberka, całość gotujemy.
Dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotujemy przez ok. 25 minut pod przykryciem aż do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
Na koniec do zupy dodajemy chrzan. Gotujemy jeszcze przez chwilę, po czym garnek zdejmujemy z ognia. Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą. Gotujemy jajka na twardo, kroimy na połówki. Zupę podajemy z jajkami.
Dodaj komentarz