Zupa chrzanowa smakuje najlepiej z pokrojonymi ziemniakami i kiełbasą. Zupa z tego przepisu jest bardzo smaczna i sycąca. Jest również łatwa w przygotowaniu, z pewnością zachwyci każdego. Warto wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Na rozgrzanym na patelni oleju usmaż drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Składniki z patelni umieść w garnku, a potem wlej do niego bulion oraz dodaj żeberka. Zagotuj.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotuj przez ok. 25 minut pod przykryciem, aż do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
Na koniec do zupy dodaj chrzan. Gotuj jeszcze przez chwilę, po czym zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietankę.
Ugotuj jajka na twardo i pokrój je na połówki. Gotową zupę podawaj z jajkami. Smacznego!
Dodaj komentarz