Składniki:

  • 150 g wędzonych żeberek
  • 4 łyżki chrzanu
  • 150 ml śmietanki UHT Łaciata 12%
  • 1,5 l naturalnego bulionu wieprzowego
  • 3 ziemniaki
  • 2 kiełbasy śląskie
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanym na patelni oleju usmaż drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w grubsze plastry kiełbasę i przeciśnięty przez praskę czosnek.



Krok 2

Składniki z patelni umieść w garnku, a potem wlej do niego bulion oraz dodaj żeberka. Zagotuj.



Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotuj przez ok. 25 minut pod przykryciem, aż do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.



Krok 4 

Na koniec do zupy dodaj chrzan. Gotuj jeszcze przez chwilę, po czym zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietankę.



Krok 5

Ugotuj jajka na twardo i pokrój je na połówki. Gotową zupę podawaj z jajkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.