Kolorowa wegetariańska sałatka z papryką, cebulą i sałatą

Sałata lodowa bogata jest w kwas foliowy, który zmniejsza ryzyko powstawania wad rozwojowych płodu, dlatego naszą sałatkę polecamy kobietom w ciąży, ale nie tylko. Kwas foliowy pomaga również naszemu organizmowi tworzyć czerwone komórki krwi, więc jest dobra dla każdego.

Danie: Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 sałata lodowa
  • - 1 średnia papryka czerwona
  • - 1 średnia papryka żółta
  • - 1 średnia papryka zielona
  • - 1 cebula czerwona
  • - świeżo zmielony pieprz
  • - sól

Przygotowanie

Krok 1

Na początek wyjmij miskę, w której będziesz przygotowywać swoją sałatkę. Liście sałaty porwij na małe kawałki, wrzucając je prosto do miski.



Krok 2

Każdą paprykę umyj, następnie przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Pokrój je na podłużne paski o szerokości około 0,5 cm. Gotowe warzywa wrzuć do miski z sałatą.



Krok 3

Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w półksiężyce, a następnie wrzuć do miski z pozostałymi składnikami.



Krok 4

Gdy wszystkie warzywa znajdują się w misce dopraw sałatkę solą i pieprzem, następnie dobrze wymieszaj i gotowe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.