Kolorowe stir fry

Pyszne kolorowe danie, które poza wyglądem ma również doskonały smak. Bomba witaminowa. Szybkie i proste w przygotowaniu – idealne na spotkanie w gronie najbliższych.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka groszku
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Obsmażamy na złoto na oliwie.



Krok 2

Pomidory kroimy na ćwiartki lub połówki. Paprykę bez pestek kroimy na większe kawałki. Groszek odcedzamy. Natkę pietruszki drobno siekamy.



Krok 3

Warzywa dodajemy do kurczaka i całość podsmażamy. Posypujemy natką pietruszki i dalej smażymy, aż poszczególne składniki będą miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.