Cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. W sezonie grillowym nie może zabraknąć dla nich miejsca – to niezawodne danie grillowe, które nie tylko jest szybkie w wykonaniu, ale zachwyca smakiem.
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Czosnek obieramy i zgniatamy. Łączymy z pozostałymi składnikami na marynatę.
Polędwicę kroimy w kostkę wielkości ok. 3 centymetrów, nacieramy marynatą i odstawiamy.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w dużą kostkę. Cukinię kroimy w plasterki. Pieczarki myjemy i kroimy na połówki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, kawałki papryki, cukinię, pieczarki, pomidorki, cebulę i liście laurowe. Całość przyprawiamy oregano, solą i pieprzem.
Grillujemy, przewracając co kilka minut. Podajemy z chrupiącym pieczywem.
Dodaj komentarz