Kompot jabłkowo-gruszkowy

Autor:

Ania321

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 4 gruszki
  • 2,5 litra wody
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3-4 łyżki cukru

Przygotowanie


Jabłka i gruszki dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.