Danie: Podwieczorek
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier z wanilią i dodać masło, posiekać. Następnie rozcierać palcami tak, aby powstały okruchy ciasta.
Do jednej miski przesiać mąkę a proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukier i cukier z wanilią, wymieszać.
W drugiej misce zmiksować jajka, mleko i olej.
Do suchych składników wlać mieszankę z jajek, mleka i oleju, zamieszać. Rabarbar obrać, pokroić, wymieszać z cukrem i cukrem z wanilią. Połączyć z ciastem niezbyt dokładnie mieszając.
Do foremek muffinowych włożyć papilotki, napełnić ciastem do ¾ wysokości, posypać kruszonką.
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 30-35 minut.
Dodaj komentarz