Tost zapiekany z serem i pieczarkami

Tost zapiekany z serem i pieczarkami to idealne śniadanie dla fanów pieczarek. Rewelacyjnie komponują się z serem. Przepis jest prosty w wykonaniu, więc sprawdzi się, gdy nie masz zbyt wiele czasu.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry sera żółtego
  • 3 małe pieczarki
  • Sałata do dekoracji
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Z chleba tostowego usuwamy brzegi.



Krok 2

Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pieczarki. Smażmy przez około 5-8 minut.



Krok 3

Na kromkę chleba tostowego układamy 2 plastry sera, na to układamy pieczarki i znowu dwa plastry sera. Przykrywamy drugą kromką.



Krok 4 

Wstawiamy do opiekacza albo po prostu smażymy na patelni grillowej, aż ser się rozpuści.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.