Koreczki z salami i serem

Salami w połączeniu z serem camembert idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu, aby przygotować przekąski na przyjęcie, to będzie idealny wybór.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 salami długie np. Fuet
  • - 2 sery camembert

Przygotowanie

Krok 1

Sery camembert kroimy na 9 części.



Krok 2

Z salami zdejmujemy „skórę”. Kroimy na grubsze plastry około 1-1,5 cm. Następnie każdy plaster na pół.



Krok 3

Na patyczki od szaszłyków nabijamy naprzemiennie ser oraz kawałek salami. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.