Do garnka wlewam wodę, dodaję olej, sól i zagotowuję. Do wrzącej wody wsypuję mąkę i mieszam energicznie na wolnym ogniu energicznie drewnianą łyżką. Mieszamy tak długo aż masa zacznie sama odchodzić od ścianek garnka, i stanie się szkliste. Odstawiam do przestudzenia. Następnie wbijam po jednym jajku stopniowo i łączę mikserem, i dopiero potem kolejne jajko. Ciasto przekładam do rękawa i wyciskam za pomocą szprycy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia koła. Osobno wyciskam rączki. Wyszło mi sześć koszyczków. Koszyczki wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę 25-30 minut.
Nadzienie : Do wysokiego pojemnika przekładam łososia wędzonego, dodaję serek, jogurt, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem.
Do wystudzonych koszyczków wyciskam krem rękawem. Dodaję liście salaty, rzodkiewkę, natkę pietruszki, rzeżuchę, pomidorki, posypuję pieprzem czerwonym.
Dodaj komentarz