Kotleciki drobiowe na patyku

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetu drobiowego
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
  • 1 bułka kajzerka
  • Tłuszcz do smażenia
  • Bułka tarta do panierki

Dodatkowo:

  • Keczup

Przygotowanie

Krok 1

Filety zmielić w maszynce.



Krok 2

Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć.



Krok 3

Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami. Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu.



Krok 4

Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu. Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.