Zapiekanka rybno-brukselkowa to szybkie i smaczne danie, a także pomysł na przemycenie brukselki do diety dziecka – w tej postaci z pewnością będzie zjedzona!
Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Piekarnik nagrzej do 180ºC. Ryż i brukselkę ugotuj. W rondelku roztop masło. Do masła dodaj mąkę, mleko i śmietankę. Gotuj przez chwilę, ciągle mieszając, aż do zgęstnienia masy. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami ryż i rybę. Na wierzch wylej połowę przygotowanego sosu. Wyłóż także brukselki i zalej je resztą sosu.
Zapiekankę posyp obficie tartym serem. Piecz w piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KuchniaMniam
Opublikowany: 2018-11-29 21:27:00
Muszę kiedyś taką zrobić.
Odpowiedz