Zapiekanka rybno-brukselkowa to szybkie i smaczne danie, a także pomysł na przemycenie brukselki do diety dziecka – w tej postaci z pewnością będzie zjedzona!
Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Piekarnik nastawiamy na 180ºC. Ryż i brukselkę gotujemy. Roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, dip śmietanowy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową (szybki sos beszamelowy).
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ryż i rybę, wlewamy połowę sosu, a następnie układamy brukselki i zalewamy resztą sosu.
Tak przygotowany zestaw posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180ºC.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KuchniaMniam
Opublikowany: 2018-11-29 21:27:00
Muszę kiedyś taką zrobić.
Odpowiedz